• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 07. veljače 2016.

Župne obavijesti – 07. veljače 2016.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati.

Mise u selima su po sljedećem rasporedu: u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 17.00 sati.

U srijedu Pepelnicom započinjemo vrijeme Korizme. To je vrijeme koje nas posebno poziva na post i pokoru. Sv. Misa sa obredom pepeljenja biti će u 18.00 sati. Isto tako, napominjemo da je u srijedu zapovijedani post i nemrs. Nemrs obvezuje vjernike i kroz sve petke u Korizmi.

Kroz Korizmu ćemo petkom i nedjeljom prije Mise imati pobožnost Križnoga puta. Križni put počinje u 17.30 sati.

Sljedeće nedjelje je 1. korizmena nedjelja, ali to je i dan, kada mnogi, potaknuti konzumističkim mentalitetom, slave dan zaljubljenih, mi želimo taj dan obilježiti Dan obnove bračnih zavjeta. Pozivamo bračne parove na sv. Misu kako bi zajedno obnovili bračne zavjete i molili za blagoslov Vašega braka i obitelji.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imate Glas koncila, Mali koncil – MAK i Veritas. Glas koncila nam u novome broju donosi mnoštvo vrijednih i zanimljivih članaka od kojih izdvajamo reportažu iz Dubrovnika sa Feste sv. Vlaha. Glas koncila također donosi i reportažu sa završetka godine posvećenoga života.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.