• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 07. travnja 2019.

Župne obavijesti – 07. travnja 2019.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg

5. KORIZMENA NEDJELJA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 19.00 sati.

Ovaj tjedan nećemo imati mise Mise u selima jer mi svećenici pomažemo ispovijedati po župama dekanata.

Kroz Korizmu petkom i nedjeljom prije večernje Mise imamo pobožnost Križnoga puta. Križni put je u 18.30 sati. Na Cvjetnicu se čita Muka pa nećemo imati Križni put.

Sljedeće nedjelje je Nedjelja muke Gospodinove – Cvjetnica. Sv. Mise imamo po nedjeljnom rasporedu, a na početku Misa biti će blagoslov grančica. Svečana sv. Misa u 11.00 sati počinje blagoslovom grančica kod križa ispred župne crkve, a zatim ćemo u procesiji ući u crkvu. Grančice možete ponijeti od kuće ili ćete ih moći nabaviti i kod crkve od volontera našega Caritasa. Prilog od grančica ide za župni Caritas.

Molimo Vas da nam najkasnije do srijede ujutro javite ukoliko imate starijih i nemoćnih u Vašim obiteljima pa ćemo ih u srijedu u prijepodnevnim satima pohoditi, ispovijediti i pričestiti da bi se i oni tako pripremili za Uskrs.

Naš Križni put kroz župu imati ćemo u subotu 13. travnja 2019. godine. Početak Križnoga puta je u 8.30 sati u Župnoj crkvi.

U ponedjeljak, 08. travnja 2019. godine u 20.00 sati će u kripti crkve sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću dr. Ivan Bodrožić održati predavanje na temu Kupiti ili otkupiti dijete – odgoj u svijetu konzumerizma.

U petak, 12. travnja 2019. godine u 19.30 sati će u dvorani župe Marije Kraljice apostola u Zaprešiću novinar Tihomir Dujmović predstaviti svoju knjigu Regija kao treća Jugoslavija.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska imamo novi broj Glasa koncila i mali koncila – MAK i Glasnik Srca Isusova i Marijina. Glas koncila nam donosi reportažu s Papina pohoda Maroku. Glas koncila nam donosi razgovor s prof. dr. Zoranom Velagićem pod naslovom Probleme hrvatskoga školstva tehnologija ne može riješiti, a razgovor je o brzopletom uvođenju tehnologija u obrazovni sustav. Glas koncila donosi i mnogo drugih vrijendih i zanimljivih članaka.

ženidbeni navještaj:

Antonio Đurin, sin Dubravka i Blaženke r. Vnučec iz župe Uznesenja BDM iz Remeta

             i

Marija Hribar, kći Zdenka i Mirjane r. Horvat iz Prigorja Brdovečkog.

    Vjenčanje: 17. svibnja 2019.

Neven Habijanec, sin Krune i Viktorije r. Filipčić iz Ključa Brdovečkog

             i

Valentina Bartonj, kći Miroslava i Kate r. Petrović iz Ključa Brdovečkog.

    Vjenčanje: 26. travnja 2019.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.