• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 06. studenoga 2016.

Župne obavijesti – 06. studenoga 2016.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 11.00 sati budući da slavimo Dan Laduča. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 18.00 sati.

Mise u selima su u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu , a Drenju u petak 17.00 sati.

Ovaj tjedan će našu Nadbiskupiju pohoditi kard. Gerhard Ludwig Müller, pročelnik Kongregacije za nauk vjere. U srijedu, 09. studenoga 2016. godine u 18.00 sati u katedrali će predvoditi svečano euharistijsko slavlje u čast bl. Alojzija Stepinca.

Od danas počinjemo upisivati misne nakane za siječanj i veljaču 2017. godine.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila, Mali koncil – MAK i Glasnik Srca Isusova i Marijina. Glas koncila donosi zanimljiv komentar glavnoga urednika pod naslovom Hrvatski je Rubikon prijeđen kod Maribora. Glavni urednik donosi razmišljanje o sahrani tjelesnih ostataka dijela žrtava iz Hude jame. Glas koncila nam donosi i reportažu sa ispraćaja tih žrtava. Novi broj Glasa koncila donosi i reportažu sa Papinoga ekumenskoga posjeta Švedskoj u povodu 500. obljetnice reformacije. Uz ostale zanimljive članke Glas koncila nam donosi reportažu s proslave jubileja najstarije hrvatske redovničke zajednice, benediktinki u Zadru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.