• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 06. prosinca 2015.

Župne obavijesti – 06. prosinca 2015.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Sv. Misa u Ključu je u srijedu, a u Drenju u petak u 17.00 sati.

U došašću svaki dan, osim nedjeljom, imamo sv. Mise zornice ujutro u 6.00 sati. Radnim danom nema večernje sv. Mise.

U utorak slavimo svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. U župnoj crkvi ćemo imati sv. Misu ujutro u 6.00 – zornicu, a u Laduču će sv. Misa biti u 9.30 sati.

U utorak će Papa u Vatikanu otvaranjem Svetih vrata otvoriti izvanrednu Jubilejsku godinu – Jubilej Milosrđa. Godina Milosrđa je posebno vrijeme za nas vjernike kada smo pozvani na poseban način doživljavati iskustvo milosrdnoga Boga te i sami vršiti tjelesna i duhovna djela milosrđa. Otvorenje Jubileja milosrđa u našoj Katedrali u Zagrebu biti će u nedjelju, 13. prosinca 2015. godine u 10.00 sati.

Našu župnu ispovijed imati ćemo u subotu 12. prosinca 2015. godine. Priprema počinje u 14.40 sati, a nakon pripreme slijedi ispovijed. U Laduču će ispovijed biti nakon što završimo u župnoj crkvi. Planirajte si taj dan da bi se tako pripremili za blagdan Božića.

Od danas započinjemo naš župni karitativni tjedan. Do sljedeće nedjelje možete donijeti u Župni ured, a u nedjelju u kuću kraj crkve, hranu, kućne potrepštine ili novčane priloge za potrebite u našoj župi. Isto tako, namirnice možete ostaviti u trgovinama u košarama koje na sebi imaju natpis našega župnoga caritasa.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila, Mali koncil – MAK, Veritas i Glasnik Srca Isusova. Glas koncila nam u novome broju donosi reportažu s Papinoga pohoda Afričkim zemljama. Glas koncila donosi također vijest o imenovanju novoga Vojnoga ordinarija mons. Jure Bogdana. Glas koncila donosi i zanimljiv intervju sa dr. Josipom Šalkovićem, sudskim vikarom Međubiskupijskog suda u Zagrebu koji govori o potrebi temeljitije i ozbiljnije pripreme za ženidbu što je najučinkovtije sredstvo za sprečavanje rastava i ništavosti. Glas koncila donosi i mnogo drugih vrijednih i zanimljivih članaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.