• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 05. listopada 2014.

Župne obavijesti – 05. listopada 2014.

Danas je 27. nedjelja kroz godinu. Sv. Mise u župnoj crkvi su u 8.00,11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Radnim danom Misa u župnoj crkvi je u 19.00 sati.

Ovaj tjedan ćemo imati sv. Misu u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

U srijedu smo započeli mjesec listopad, mjesec krunice. Nemojmo zaboraviti kroz ovaj mjesec molitvu krunice. U župnoj crkvi krunicu molimo svaki dan prije sv. Mise.

Sljedeće nedjelje pod misom u 11.00 sati proslavit ćemo Dan kruha.

Kreativne radionice održavaju se srijedom u 20.00 sati, susret za starije ministrante održava se petkom u 20.00 sati u crkvi, a ciklus kateheza na temu sv. Misa započinje sljedeće nedjelje nakon večernje sv. Mise.

Kateheza za Krizmu i Prvu Pričest održava se prema redovitom rasporedu.

Mještani Zdenaca pokrenuli su inicijativu za obnovu kapelice sv. Križa koja je u dosta trošnom stanju. Osnovan je Odbor za obnovu te je već puno toga pripremljeno i uskoro bi se trebalo pristupiti radovima. Budući da radovi zahtjevaju i određena novčana sredstva, članovi odbora će prikupljati dobrovoljne priloge. Svaki prilog je dobrodošao.

11. i 12. listopada 2014. godine pod pokroviteljstvom Povjerenstva za pastoral mladih i u organizaciji udruge Ekosspiritus održati će se 54. Planinarski križni put na trasi Sv. Križ Začretje – Zabok – Bedekovčina. Za informacije i prijavu možete se obratiti g. Stjepanu Peteku još samo danas.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glas Koncila i Glasnik Srca Isusova. Glas koncila nam u novome broju donosi mnoge vrijedne članke od kojih izdvajamo reportažu s proslave zaštitnika Šibenske biskupije i propovijed kardinala Bozanića na koju su se ovih dana neki od medija obrušili. Glas koncila donosi zanimljiv intervju s neurologom dr. Ivkićem pod naslovom Vjernik, ako živi vjeru, nije nesretan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.