• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 05. lipnja 2016.

Župne obavijesti – 05. lipnja 2016.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 19.00 sati.

Kroz tjedan sv. Mise u selima su u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

Već sada najavljujemo da ćemo 15. lipnja proslaviti župnoga zaštitnika sv. Vida. Mise će u župnoj crkvi biti po nedjeljnom rasporedu, a svečana Misa će biti u 19.00 sati. Napominjemo da uz župni blagdan i naša crkva postaje jubilejska crkva te da se na taj dan u našoj crkvi može dobiti jubilejski oprost do vremenitih kazni. Uvijeti su da vjernik sudjeluje taj dan na Misi i da se pričesti, a ako je potrebno i ispovijedi prije toga, da izmoli Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu i Vjerovanje na nakanu sv. Oca te da prođe kroz vrata crkve koja su na taj dan Vrata milosrđa.

22. lipnja 2016. godine imati ćemo dekanatsko hodočašće u Krašić i na Jazovku. Cijena karte je 50 kuna. Za hodočašće se možete prijaviti od danas.

Od 12. do 16. listopada 2016. organiziramo hodočašće u Boku Kotorsku i Tiranu. Cijena puta je 1500,00 kuna. Za informacije i plan puta možete se javiti u župni ured.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa koncila, Mali koncil – MAK, Glasnik Srca Isusova i Veritas. Glas koncila nam donosi reportažu s proslave Majke Božje od Kamenitih vrata, zatim reportažu s ređenja novoga gospićko-senjskoga biskupa mons. Zdenka Križića. Novi broj Glas koncila donosi i dvije vijesti iz naše župe iz Laduča s ispraćaja dvadeset tijela koja su iskopana iz masovne grobnice, te s otkrivanja poprsja Baltazaru Adamu Krčeliću u Šenkovcu.

 

 

ženidbeni navještaj:

Marko Mutavčić, sin Nikole i Spomenke r. Novak iz Siska

i

Bernarda Krulić, kći Daniela i Božice r. Hulina iz Ključa Brdovečkog.

Vjenčanje: 22. srpnja 2016.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.