• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 01. prosinca 2013.

Župne obavijesti – 01. prosinca 2013.

Danas je 1. nedjelja došašća, ujedno i početak crkvene godine. Sv. Mise u župnoj crkvi su u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 6.00 sati – zornice. U došašću nemamo radnim danom večernjih sv. Misa u župnoj crkvi.

Ovaj tjedan sv. Misa će biti u Ključu u srijedu, a u Prigorju u petak u 17.00 sati.

U okviru kateheza za odrasle, u utorak, 03. prosinca imati ćemo katehezu koju predvodi župnik. Kateheza će se održati u dvorani kraj župne kuće u 19.30 sati.

Uz današnji referendum u našoj Domovini naši biskupi nam poručuju slijedeće: Draga braćo i sestre, neka ne bude nikoga među nama tko bi propustio izaći na Referendum. Neka svatko s ponosom i s radošću zaokruži odgovor ‘ZA’, jer to je odgovor koji ispovijeda našu kršćansku vjeru, koji želi dobro našim obiteljima, djeci i novim naraštajima. To je odgovor koji čuva snagu i ljepotu života u našoj Domovini. Od nas se traži tako malo, a posljedice su iznimno velike!

Tijekom prošle dvije nedjelje u organizaciji našega župnoga Caritasa i naših mladih imali smo akciju pod nazivom «Tau za Filipine». Za pomoć stradalima na Filipinima se skupilo 6.831,10 kuna i 10,70 €. Hvala svima Vama koji ste sudjelovali!

Ministrantski susreti, župni vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike, kao i katehetski susreti za mlade održavaju se po redovitom rasporedu.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa koncila, Veritas i Glasnik Srca Isusova. Glas koncila nam donosi reportažu iz Rima s proslave završetka Godine vjere pod naslovom Krist je u središtu, Krist je središte. Glas koncila nam također donosi stručnu analizu 4. modula programa zdravstvenoga odgoja koji se provodi u školama. U Glasu koncila se nalazi također nekoliko članaka vezanih uz današnji referendum i poziv naših biskupa da glasamo «ZA». Ima i drugih vrijednih članaka koje vrijedi pročitati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.