• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Planinarski križni put (Bedenica – M. Bistrica – Sv. Ivan Zelina)

Planinarski križni put (Bedenica – M. Bistrica – Sv. Ivan Zelina)

Brdovec  na 59. PKP-u  Bedenica – M. Bistrica – Sv. Ivan Zelina

                                                               „ODVALITE   KAMEN“                   

U vikendu 1. i 2. travnja ekipa iz naše župe sudjelovala je na planinarskom križnom putu  , 59. po redu. Dobro opremljeni krenuli  u rano jutro , u subotu, iz Zaprešića autobusom prema Bedenici gdje nas je čekala jutarnja okrepa i prva postaja . Nakon pozdravljanja sa starim prijateljima krenuli smo prema Mariji Bistrici , gdje smo trebali prespavati .

Geslo  PKP-a  „Odvalite kamen“  odabrano je iz nedjeljnog   evanđelja  , a postaje križnog puta smo razmatrali kroz 14. citata Bl. Alojzija Stepinca  , koji su bili i izloženi na svakoj postaji kao ručni radovi izvezeni na platnu , rad žena iz Društva „Sv. Izidora Seljaka“ . Po dolasku u svetište poslužili su nas večerom , a posluživao nas je i sam rektor svetišta vlč. Domagoj Matošević  (nekadašnji povjerenik za mlade zagrebačke nadbiskupije) . Nakon tjelesne hrane , navečer nam je vlč. Domagoj ponudio i duhovnu okrepu kroz katehezu i večernju svetu misu .

Nakon prospavane noći  u osnovnoj školi (i obaveznog čišćenja prostorija)  krenuli smo prema          Sv. Ivanu Zelini , praćeni lijepim vremenom , pjesmom i molitvom , a da nije bilo lijepog vremena postoji pravilo „križni put se ne odgađa zbog lošeg vremena „ . Tokom dana smo uz druženje sa starim prijateljima i upoznavanje novih , izvlačili „anđele čuvare“  , prijatelje za koje ćemo moliti do sljedećeg  PKP-a .

Do 19 h sati stižemo doSv. Ivan Zelina , gdje završavamo ovu pobožnost prvo svetom misom , a poslije pjesmom i slavljem ispred crkve , koje je moglo potrajati duboko u noć , ali nas autobusi ne bi čekali . U 21 h autobusi nas vraćaju na naša polazišta , a mi počinjemo odbrojavati vrijeme do sljedećeg  PKP-a  .

Sljedeći jubilarni  (60.) PKP nas čeka u samoborskom gorju , gdje je ova pobožnost i započela prije trideset godina . Ako se još netko iz Brdovca odluči krenuti , uvijek je dobrodošao , pohod ćemo najaviti . A do tada IIDEEEMOOOOOO  !!!!!!

Stjepan Petek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.