• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Žive jaslice u Brdovcu

Žive jaslice u Brdovcu


Uz taktove božićne pjesme „Tiha noć“ započela je još jedna izvedba Živih Jaslica koju su osmislili i realizirali mladi iz naše župe, a uz veliku podršku župnika i kapelana.

Badnjak je. Dvorište župne crkve u Brdovcu postalo je Betlehem, gradić u kojemu se rodio Isus – Sin Božji. Sve je utihnulo, svi su u iščekivanju. Ozarena dječja lica promatraju pastire koji bdiju nad svojim stadom, grijući se pored zapaljenih vatri i veselo čavrljajući kao da slute koliko je ova noć posebna, kao da slute da će se na ovu Svetu Noć roditi Isus, Spasitelj cijelog čovječanstva.

Josip sa svojom trudnom ženom Marijom traži prenoćište, ali u gradu za njih nitko nije imao mjesta. Odlaze iz grada i smještaju se u štalici gdje Marija porodi sina svog prvorođenca, povi ga i položi u jasle, a na nebu zasja zvijezda velikom svjetlošću.

Anđeo Gospodnji i silna nebeska vojska anđela koju su utjelovili naši najmlađi župljani, hvaleći Boga i veseleći se, dođoše do pastira da im jave veliku radost za sav narod. Pastiri, potičući jedni druge, dođu do štalice i poklone se malenome Isusu. Nedugo zatim i tri Mudraca s Istoka stigoše u Betlehem, a kad su vidjeli zvijezdu, obradovaše se velikom radošću. Ugledaju Isusa s Marijom i Josipom, padnu ničice, poklone Mu se i prinesu svoje darove.

Betlehemom je zavladalo veliko veselje, okupio se cijeli puk betlehemski pokloniti se malenome Isusu, svatko sa svojim molitvama i željama, a svi ujedinjeni u zajedničkoj želji za zajedništvom i mirom kojega prizivamo u srca svih naših župljana kao i srca svih ljudi ovoga svijeta.

 

Katica Mamić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.