• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

Zaručnički tečaj u Zaprešiću 2012/2013

Budući da je brak u koji zaručnici svojom slobodnom odlukom stupaju po mišljenju Crkve nešto veliko, veličanstveno i lijepo, nešto za što se isplati živjeti i žrtvovati, nužno je o njemu jasno i realno progovoriti – s obzirom da je on, osobito u ovo naše današnje vrijeme, očito jedna institucija, jedna stvarnost koja nije lišena i poteškoća, problema i kriza.
Postalo nam je svima jasno – ne samo Crkvi nego i društvu općenito – da se nalazimo u jednoj apsurdnoj situaciji u vezi s brakom. Traži se da se mladi godinama pripremaju za neko određeno zvanje ili za zanat, ide se u školu godinama, na praksu, polažu se ispiti, pada se na ispitima, ponavlja se razred… Zašto? Jer se traže određene kvalifikacije, kvalitete za vršenje nekog zvanja: npr. učitelja, liječnika, majstora svog zanata… A te kvalitete i sposobnosti se ne mogu steći od danas na sutra…
Zar nije onda apsurd ili barem neodgovorno, da se za zajednički život između muža i žene jedva priprema? Iako znademo da im je živjeti zajedno 50, 60 ili više godina. Iako znademo da će roditi djecu, morati se za njih brinuti, odgajati ih. Iako znademo da bračni život donosi sa sobom mnoge konflikte: gdje je čovjek, tu ima konflikata; gdje su dva čovjeka, tu ima dvostruko više konflikata; gdje žive zajedno muško i žensko, tu ima bezbroj konflikata. Odakle onda smionost pretpostaviti da su dvoje mladih sposobni za rješavanje ovih konflikata ili problema koje donosi rijeka zajedničkog života?

ZARUČNIČKI TEČAJ je prije svega “crkvena priprava na crkveni brak”, namijenjena onima koji su članovi Crkve, dakle vjernici, koji žele sklopiti sakramenat kršćanske ženidbe. Stoga u toj pripravi sudjeluju oni koji će o bračnoj i obiteljskoj tematici govoriti u ime Crkve, u skladu s crkvenim naukom i na temelju svojeg osobnog kršćanskog, vjerničkog iskustva.

Tečajevi priprave za brak u 2012./2013., za cijeli zaprešićki dekanat, održavaju se u Pastoralnom centru župe Marije Kraljice apostola u Zaprešiću (Sjever grada – Marles) s početkom u 20:00 sati. Ne trebate se prijavljivati, samo dodite u jednom od ovih termina:

a) 01.10.-05.10.2012.
b) 03.12.-07.12.2012.
c) 04.02.-08.02.2013.
d) 08.04.-12.04.2013.
e) 03.06.-07.06.2013.

www.mka.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.