• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Uskrsna radost u Brdovcu

Uskrsna radost u Brdovcu

najlepša slika

Već tradicionalni Uskršnji koncert mladih iz župe Sv. Vida održan je ove nedjelje, 14. travnja u Brdovcu. Zbor mladih „Iskre“ svake godine poslije Uskrsa priređuje Uskršnji koncert u kojem sudjeluju mladi zborovi brdovečkog kraja i okolice.

Koncertu je prethodilo misno slavlje koje je predvodio vlč. Ivica Budinšćak, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, u zajedništvu sa vlč. Tomislavom Škenderom, župnim vikarom iz Brdovca, te vlč. Tomislavom Hačkom, župnim vikarom iz župe Sv. Petra apostola iz Zaprešića.

Liturgiju je animirao zbor „Stijene“, iz susjedne zaprešićke župe. Nakon mise uslijedio je koncert. Otvorili su ga domaćini, zbor“ Iskre“ iz župe Brdovec. Oni za sebe kažu da su „zajednica jednostavnih ljudi koji jednostavnom pjesmom žele slaviti Boga.“

To su i dokazali odličnom izvedbom pjesama „Came to my Rescue“ i „Tvoja ljubav izbavlja“. Nakon njihovog nastupa uslijedila je izvedba zbora „Mala kap“ iz Donje Stubice, koji su po prvi puta gostovali u našoj župi.

Posebno zanimljiv je bio nastup kršćanskog rock sastava, grupe RiM. Slavlje se nastavilo nastupom zaprešićkog zbora „Apostoli“ te bendom duhovne glazbe „Hvalospjev“ iz Gornje Stubice, župe Sv. Jurja, koji su također po prvi puta nastupili u župi u Brdovcu. Koncert su zatvorili mladi iz zbora „Stijene“.

Po završetku koncerta svi su zborovi zajedničkim snagama otpjevali pjesmu “Mesija”. Publika ih je nagradila velikim pljeskom, te je svatko otišao svojoj kući duhovno obogaćen. Veselo druženje nastavljeno je uz domjenak, te pjesmu, zabavu i ples u dvorani društvenog doma u Brdovcu.

Ovom prilikom, zahvaljujujemo svima koji su Uskršnji koncert učinili tako posebnim i podržali sve zajedno slaveći Uskrsloga Gospodina. Posebna zahvala naravno ide zboru „Iskre“, na uloženom radu i trudu, župniku vlč. Ivanu Gretiću i kapelanu vlč. Tomislavu Škenderu.

 

Ksenija Tuđina

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.