• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Održan križni put kroz našu župu

Održan križni put kroz našu župu

Križni put (9)U subotu, 23. ožujka 2013.g, u našoj župi sv.Vida u Brdovcu, održan je već tradicionalni križni put kroz župu. Okupili smo se u jutarnjim satima u župnoj crkvi gdje nas je uvodnom molitvom ispratio naš župnik vlč. Ivan Gretić. Križni put je predvodio naš kapelan vlč. Tomislav Škender a pratilo ga je 200- tinjak župljana svih dobnih skupina.

Prvom postajom u mjestu Javorje započeo je naš korizmeni hod. Prošli smo kroz mjesta Zdence, Prudnice, Drenje, Ključ, Harmicu, Šenkovec, Prigorje. Na većini postaja nas je čekala okrijepa koju su priredili vrijedni župljani. Čitav put smo prošli u ugodnom raspoloženju, pjevajući i moleći krunicu. Posebno dirljivi trenuci bili su između šeste i sedme postaje. To je bila naša «postaja šutnje» u kojoj smo razmišljali o svojim križevima u životu, patnjama i napastima. Postaja u kojoj smo dublje ušli u svoje srce i u tišini se susreli s Gospodinom.

Nakon devet sati pokorničkog hoda i molitve, te prijeđenih dvadesetak kilometara, naš križni put je završio kod župne kuće u Brdovcu. Svakako je bio poseban doživljaj hodati za Isusom, njegovom patnjom ali i osjetiti veliku radost zajedništva. Na ovaj način smo doživjeli veliku obnovu duha i učvrstili svoju vjeru. Uostalom, nalazimo se i u Godini vjere kada se svi trebamo obnoviti u vjeri.

Hvala svima koji su sudjelovali na križnom putu, našem kapelanu, zborašima, redarima, policiji koja nas je pratila, te svim vrijednim župljanima koji su nam na postajama nudili okrijepu, te se potrudili da nam i ovaj hod ostane u dugom i lijepom sjećanju.

Naravno najveća zahvala našem Gospodinu koji nam je taj dan ispunio velikom milošću. Ovim pokorničkim hodom smo se sjedinili s Njim, jer on je naš Put, Istina i Život.

Ksenija Tuđina

Križni put (114)     Križni put (12)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.