• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

Obasjali su nas “Plamenčići”

Djeca su predivan blagoslov, a kada  napreduju u onome što vole onda za roditelje nema veće sreće. Veliku radost pružio nam je dječji zbor „Plamenčići“ 23. lipnja 2012. na završnom koncertu u župnoj crkvi sv. Vida. Nastup su pratili roditelji, župljani, župnik Ivan Gretić te časna Antonija koja ujedno i vodi zbor.

Koncert je započeo Lijepom našom, a kako je 25. lipnja slijedio Dan državnosti zbor je otpjevao prigodne pjesme: Bože čuvaj Hrvatsku i Moja domovina.  Uslijedilo je nekoliko crkvenih pjesama koje je časna Antonija odabrala i uvježbala sa zborom: Da te samo dotaknem, Ima jedna duga cesta, Sveti Vide i još mnoge druge.

S veseljem smo slušali kako djeca sviraju  pjesme koje ih je uvježbala časna Antonija tijekom godine. Čula se pjesma Moja je kuća na kraju sela, Vela Luka, Kad palme njišu grane, Blistaj, blistaj zvijezdo mala……

 Lijepo je bilo vidjeti i čuti kako zbor izvodi i interpretira pjesme, a dojam su uljepšali glasovi roditelja, časne sestre i uvijek raspoloženog župnika. Na kraju ovog lijepog koncerta župnik Ivan Gretić izrazio je želju za što većim brojem djece u zboru jer ako će više plamenčića pjevati u srcu će nam biti toplije.

Nakon koncerta djeca, roditelji, časna sestra i župnik nastavili su druženje uz kolače, sokove i hranu što su ih sami pripremili.

Bilo je to jedno lijepo druženje i poziv svima koji žele uživati u svojoj djeci, a ujedno im pružiti radosti, veselje i ljubav te u zajedništvu proslaviti Gospodina.

Zvonimira Špoljar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.