• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Križni put za mlade na Ksaveru

Križni put za mlade na Ksaveru

Dragi mladi!

Križni put za mlade na Ksaveru (koji se već tradicionalno održava u petak uoči Cvjetne nedjelje) ove će se godine održati 30. ožujka u 20 sati, a na poseban će način biti vrhunac korizmenih susreta kardinala Josipa Bozanića s mladima Zagrebačke nadbiskupije.

Pobožnost križnoga puta predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a mladi će ksaverskom kalvarijom pronijeti ‘Stepinčev križ’ kojeg je Blaženik nosio na hodočašću u Svetu zemlju 1937., a koji je također obilježio inicijativu “Misije u gradovima” hodočasteći po župama Grada Zagreba.

Dobrovoljni prilozi od prodaje svijeća koje je za križni put doniralo nacionalno svetište Majke Božje Bistričke bit će namijenjeni aktivnostima Fonda “Mladi za mlade” osnovanog inicijativom samih mladih i odobrenjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića nakon uspješne akcije u veljači ove godine na klanjanju za studente kojom su mladi pomogli svojem kolegi koji je spletom okolnosti ostao bez doma.

Djelatnost Fonda usmjerena je na pomoć studentima i srednjoškolcima kroz stipendije i karitativne aktivnosti, a geslo pod kojim se odvijaju sve aktivnosti Fonda je “Jedna kava za mog prijatelja” i ono je samo po sebi vrlo simbolično te ulazi u srž samog cilja Fonda.

Dragi mladi, vidimo se u petak na našoj tradicionalnoj pobožnosti križnoga puta kad ćemo zajedno s našim Nadbiskupom razmatrati Kristovu muku koja pred nas stavlja najveći iskaz ljubavi kojeg moramo svjedočiti i živjeti svojim životima svakoga dana. Učinimo i djelo milosrđa pridonoseći Fondu “Mladi za mlade” koji je nastao upravo vašom inicijativom i spremnošću vaših mladih srca da pomognu prijatelju u potrebi!  : )

Vaš povjerenik Ivica Budinšćak
i ekipa iz Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

 

(Fotografija: Domagoj Eršek)
Fotografija preuzeta s web stranice http://www.pastoralmladih.hr/Novosti/Najave/Krizni-put-za-mlade-na-Ksaveru.aspx

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.