• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
KORIZMENO ZAJEDNIŠTVO KARDINALA I MLADIH

KORIZMENO ZAJEDNIŠTVO KARDINALA I MLADIH

Prvi susret zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s mladima, u sklopu inicijative ‘Misije u gradovima’, održan je u nedjelju , 26.veljače 2012. godine u Zagrebačkoj katedrali.

Na 1. korizmenu nedjelju u ovoj su prigodi u katedralu posebno hodočastili mladi iz Zagorskog arhiđakonata i članovi Franjevačke mladeži predvođeni svećenicima.

 

Mladi naše župe, nas 40-ak, sa kapelanom Tomislavom Škenderom, također su hodočastili. Zbor mladih naše župe ‘Iskre’, zajedno sa zborom mladih ‘Stijene’ iz župe Sv. Petra Apostola iz Zaprešića, pjesmom su animirali liturgiju.

U ime mladih, povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivica Budinšćak pozdravio je kardinala.

Kardinal Bozanić u propovijedi je istaknuo kako pustinja znači pust, neprivlačan prostor, no u isto vrijeme i prostor Božje blizine. Prema hebrejskom značenju, pustinja je prostor bez riječi, pa nam to govori da u pustinji posebno mjesto ima šutnja koja nam omogućuje da čujemo, da slušamo. Svima nam je potrebno vrijeme pustinje, vrijeme šutnje, kada ćemo se sabrati, razmotriti život, biti u osami, molitvi i razmišljanju, rekao je Kardinal te poručio mladima kako je to bitno za njih jer je vrijeme mladosti vrijeme kad pred sobom i Bogom ispituju što će učiniti u svom životu. Stoga ih je potaknuo da biraju put svog života zajedno s Bogom, jer Isus najbolje zna što im treba.

Isto tako, korizma neka bude vrijeme trajne molitve, rekao je Kardinal te mladima preporučio da u korizmi pročitaju Evanđelje po Marku i to svaki dan po jedan odlomak, te razmisle što njima Bog po tim riječima govori.

Prije blagoslova kardinal je pozvao mlade da među prijateljima u svom životu uvijek imaju Isusa Krista, jer na Njega uvijek mogu računati. Stoga ih je potaknuo da s Njime redovito komuniciraju jer On zna što je čovjeku potrebno i nikad neće iznevjeriti.

Nakon svete mise, Kardinal je posvetio i dio svog vremena družeći se s mladima ispred katedrale.

Radosni, puni dojmova i ispunjena duha, uz pjesmu i kolače, vratili smo se u našu župu.

Nikolina Krčelić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.