• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Duhovna obnova za mlade

Duhovna obnova za mlade

Po prvi puta u našoj župi, nas dvadesetak mladih i naš kapelan vlč. Tomislav Škender krenuli smo na duhovnu obnovu. Naše odredište bilo je Kalje, malo mjesto u Žumberačkom gorju. Krenuli smo u subotu, 03.ožujka, u jutarnjim satima.

Nakon što smo se smjestili, započeli smo našu duhovnu obnovu katehezom u kojoj smo na temelju evanđeoskog teksta o ozdravljenju slijepca Bartimeja razgovarali i razmišljali o trenucima svog života kada smo i mi “slijepi”. Slijepca Bartimeja su svi ušutkivali kada je vapio Isus da ga ozdravi. Često puta i mi smo ušutkivani kada vapimo Isusu i kada javno svjedočimo svoju vjeru. Takvi trenuci svakako nisu laki, ali upravo primjer Bartimeja nas uči da je, unatoč svemu, potrebno biti uporan jer nas Isus čuje i tada nas može ozdraviti od naše “slijepoće”.

Nakon ručka slijedila je pauza u kojoj smo imali priliku za šetnju, igru, odmor, međusobno druženje… Poslijepodne je bila druga kateheza u kojoj nam je zadaća bila upoznati sebe. Razmatrali smo o svom duhovnom rastu, krizama koje smo imali u životu, te dobrim i lošim stvarima koje su nas pratile tijekom našega života. Vrhunac svih naših kateheza, promišljanja i razgovora je bio klanjenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, gdje smo molitvom i pjesmom hvalili i slavili Boga te Mu uputili sve naše zahvale i molbe.

Ostatak večeri proveli smo u radosnom raspoloženju uz društvene igre.

U nedjelju nakon doručka, imali smo katehezu kojoj je tema bila zajedništvo. Kako izgleda pravo zajedništvo i prijateljstvo upoznali smo po “četvorici” iz Evanđelja, koji su donijeli svog bolesnog prijatelja do Isusa. Upravo iz njihove domišljatosti smo mogli izvući i pouku kako ne postoje nikakve prepreke i nemogući uvjeti da oni koji su udaljeni od Boga dođu do Njega.

Sudjelovanjem i animiranjem svete mise u crkvi Sv. Mihovila u Kalju, završili smo našu dvodnevnu duhovnu obnovu.

Svatko od nas vratio se noseći u sebi nova duhovna bogatstva, koja će nas još više povezati u našem odnosu s Bogom ali i međusobno.

Nikolina Krčelić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.