• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

Čovjek koji pomiče granice

Ove nedjelje,23.rujna,u Zagrebu je gostovao Nick Vujičić, jedan od najboljih motivacijskih govornika u današnje vrijeme.Iako je rođen bez obje ruke i noge,svojim dirljivim govorima pokazuje ljudima širom svijeta što je pravi smisao života.Ima malo stopalo s kojim piše,tipka, vozi kolica i hoda. Nickovi roditelji su iz Vojvodine preselili u Australiju gdje je on i rođen. Hrvatski jezik je naučio od svoje bake i djeda kada je imao šest godina.

Publiku je pozdravio na hrvatskom jeziku i poručio cijeloj dvorani: «Volim vas». U svom predavanju govorio je o svom životu, od djetinjstva i zadirkivanja u školi, o tome kako se kao desetogodišnjak htio utopiti u kadi jer je mislio kako je to najbolje rješenje da prekine svoju bol. Pomislio je da se nikada neće oženiti,neće imati posao,te kakav će čovjek biti ako neće ni svoju suprugu moći držati za ruku.  Prolazio je kroz teške depresije. No snagom volje i uz Božju pomoć,te velikom podrškom njegovih roditelja sve se ubrzo promijenilo. Nick se naučio nositi sa svojim invaliditetom i kaže da živi život «bez ograničenja». Oženio se i ne treba ruke da drži suprugino srce. Uskoro će postati otac.  Kaže da su mu vodilja bile riječi njegovih roditelja: «U životu uvijek imaš izbor,možeš biti ljutit zbog toga što nemaš ili zahvalan zbog onoga što imaš».

Naglasio je da njegova želja nije da ljudi budu oduševljeni njegovim dolaskom već da tokom ovog posjeta osjete nešto u svom srcu. A posebno je istaknuo da nikada ne smijemo odustati od Boga jer on nikada neće odustati od nas i naših obitelji. Dirljivu atmosferu je posebno podigao nastup Udruženog zbora od 130 članova koji su se iz raznih zajednica okupili Nicku u čast, te zajedničkim snagama otpjevali nekoliko pjesama. Susret je završio zajedničkom molitvom i pjesmom, a Nickove riječi nade i ohrabrenja će još dugo ostati u našim srcima.

 

Ksenija Tuđina

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.