• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

Biskup Pozaić krstio peto dijete obitelji Krčelić

Na Bijelu nedjelju, 15.travnja 2012.godine, u župnoj crkvi Sv.Vida u Brdovcu, pomoćni zagrebački biskup mons. dr. Valentin Pozaić predvodio je euharistijsko slavlje tijekom kojega je krstio Davida, peto dijete obitelji Krčelić.

Na početku misnog slavlja, župnik Ivan Gretić uputio je biskupu Pozaiću riječi dobrodošlice te naglasio da ga posebno raduje što je drugi put u kratkom roku posjetio našu župu,a povod njegovog ponovnog dolaska bilo je krštenje.

U homiliji Biskup je govorio o važnosti obitelji s brojnom djecom i rekao kako su brojne,velikodušne obitelji mjesto gdje cvate civilizacija ljubavi i kultura života i da u takvim zdravim obiteljima rastu zdrava djeca za duhovna zvanja. Darovati jedan život znači darovati jednu vječnost.Svako je dijete nova slika Božja te tako krštenjem, Bog ponovo ulazi u povijest jedne obitelji, naglasio je Pozaić.

‘Tko njiše kolijevku,njiše budućnost svoje Crkve!’

‘Drage obitelji,radujte se očinstvu i majčinstvu jer budućnost pripada hrabrima i velikodušnima, takve obitelji ponosno nose baklju života’, rekao je na kraju homilije biskup Pozaić.

U ime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića,biskup Pozaić poklonio je obitelji Krčelić prigodni dar slavne hrvatske kune s likom nerođenog djeteta iz 2000.godine. Svojim pjesmama, svečano euharistijsko slavlje,uveličao je zbor mladih ‘Iskre’.

Nikolina Krčelić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.