• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

56. Planinarski križni put

I ove jeseni mala, ali stalna ekipa iz naše župe krenula je za vikend 10. I 11. 10 na planinarski križni put zajedno sa tri stotine ostalih sudionika iz cijele nadbiskupije .
Krenuli smo sa vrha Sljemena, od kapelice Majke Božje, preko Medvedgrada spustili se do Šestina, Gračana i prvi dan se zaustavili u Remetama.
Kroz geslo ovog PKP-a „Ono što pustinju čini lijepom jest saznanje da se u njoj negdje krije izvor“ razmišljali smo o pustinjama koje doživimo u našim životima i kako naći izvore koji ih mogu oživjeti a nalazimo ih u prijateljstvu, žrtvi, ljubavi, molitvi, Bogu. . . . .
Naravno prvi dan smo završili sa katehezom i slavljenjem euharistije u svetištu Majke Božje Remetske koju je predvodio vlč. Anđelko Katanec. Nakon mise braća karmelićani počastili su nas sa skromnom večerom, a opet nismo bili toliko umorni da prije spavanja ne bi proveli neko vrijeme uz gitaru i pjesmu, ali samo do 24 h, ipak trebalo se i odmoriti .
U suboto ujutro krenuli smo praćeni kišom preko Markuševca, Granešine, Trnovčice do Brestja, zadnje postaje. Iako smo kroz geslo ovog PKP-a razmišljali o pustinji, voda je bila ne samo simbol, nego nas je njome Gospodin obilato pratio, pogotovo drugi dan. Malo je bilo onih kojima cipele i kabanice nisu promočile. Na zadnjoj postaji u Brestju, imali smo priliku uzeti suhu odjeću iz naših ruksaka, presvući se i završiti ovo hodočašće proslavom svete mise koju je predvodio vlč. Domagoj Matošević rektor sjemeništa, a dugogodišnji povjerenik za mlade zagrebačke nadbiskupije.
Prije nego smo se uputili prema autobusima kojima smo i došli na ovaj pohod, domaćini su nam pružili okrijepu, a topli gulaš nam je itekeko prijao nakon „mokrog“ dana .
Na proljeće PKP ide u Austriju, okolica Beča. Dio ekipe iz Brdovca sigurno ide, a možda nam se pridruži i netko novi. IDEEMOOOOOOOOOOO !

Stjepan Petek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.