• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

49. PLANINARSKI KRIŽNI PUT

Dragi mladi prijatelji!

Pozivamo vas na zajedništvo 49. planinarskog križnog puta koji će se odvijati 24. i 25. ožujka na dionici: Kumrovec – Desinić – Pregrada, pod geslom:

U svijetu imate muku . Ali hrabri budite: Ja sam pobijedio svijet! (Iv 16,33)

Ova pobožnost traje 25. godinu u organizaciji laika koji pripremaju susret. Potrebno je znati kako ovo nije tek običan hod već susret koji želi proslaviti Gospodina Isusa, a to će se ostvariti kroz molitvu, slušanje i razmišljanje o Riječi Božjoj. Središnji dio zbivanja bit će euharistije, a za njih ćemo se pripremati kroz kateheze i meditacije kod postaja. Upoznavati ćemo Lijepu našu, ljude i krajeve, živu Crkvu,  a posebno mlade koji će nam biti domaćini.

Posebno se radujemo vama koji stalno dolazite, ali i vama koji ćete prvi puta biti u našem zajedništvu ove korizme. Želimo vas iznova oduševiti Kristom Gospodinom kojeg molimo da nas na ovom putu  sve blagoslovi i obdari svojim darovima.

Podrazumijeva se da ćete biti spremni prihvatiti sve ono što nosi svaki križni put: žuljeve, bol u nogama i leđima, tvrdi pod, blato, moguću kišu… Treba se dobro „naoružati“ strpljenjem, poniznošću, tolerancijom, kondicijom i, naravno, ljubavlju za sve nepredvidljive situacije.

Prijaviti se možete do ponedjeljka 19. ožujka  animatoru Stjepanu Petek – tel: 091/406-3969; e-mail: speteko9@gmail.com.

Detaljnije informacije možete dobiti na upit kod:

Stjepan Petek – tel: 091/406-3969; e-mail: speteko9@gmail.com

Katica Mamić – tel: 091/534-8426; e-mail: katica.mamic@gmail.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.